Field Service Engineer

Portrait of Network Engineer
Werkenbijefe

Field Service Engineer

Als Field Service Engineer ben jij de held van je klanten. Ze hebben namelijk een probleem met hun internetaansluiting, hun telefoonverbinding of tv ontvanger. En dat zijn nou net precies de drie belangrijkste zaken in een huishouden of bij een bedrijf die essentieel zijn vandaag de dag. Jij bent degene die hun probleem kan oplossen. Daarom word je altijd als een held binnengehaald en zijn je klanten blij als ze je auto de straat in zien rijden. Je werkt in een vaste regio, je planning voor je werkdag wordt door de afdeling Planning gemaakt van de internetprovider waar je voor werkt. Zodra je ’s morgens in je auto stapt weet je globaal hoe je dag eruit komt te zien. Natuurlijk ben je flexibel en houd je rekening met een spoedklus of het afzeggen van een afspraak door de klant.

Werken in een vaste regio

Omdat je als Field Service Engineer in je eigen vaste regio werkt weet je altijd waar je aan toe bent. Als jouw regio Amersfoort is dan hoef je niet bang te zijn dat je naar een klant in Friesland wordt gestuurd. Anderzijds zal je collega die in de regio Sneek werkt ook niet naar Amsterdam hoeven voor een klus. Op die manier wordt voorkomen dat je uren in de auto zit en lange dagen maakt. Het streven is altijd om je uren per werkdag niet te overschrijden. Een uitzondering kan natuurlijk voorkomen, maar daarvoor ontvang je dan een passende overwerkvergoeding. De afdeling Planning probeert je afspraken op een dag altijd zo te plannen dat je zo weinig mogelijk kilometers maakt en zo efficiënt mogelijk kunt werken en er zo min mogelijk tijd verloren gaat.

Onze partners

Werkenbijefe

Installeren, repareren en adviseren

Jouw belangrijkste taak is het installeren en bij storing repareren van internet installaties. Daaronder valt ook de aansluiting voor vaste telefoon of televisie. Als een klant een storing meldt dan wordt hem of haar gevraagd zo duidelijk mogelijk uit te leggen wat er aan de hand is. Op die manier kun jij als technisch medewerker anticiperen op wat er mogelijk aan de hand is en hoe je dit probleem efficiënt kunt oplossen. Soms gebeurt het natuurlijk dat ter plaatse blijkt dat er meer aan de hand is of dat er toch een ander probleem speelt. Daar speel jij natuurlijk soepel op in door een zo goed mogelijke oplossing te bieden. Soms ben je daar anderhalf uur of langer mee bezig, soms los je het probleem op door simpelweg het modem te resetten.

Hulp bieden aan zakelijke en particuliere klanten

Als je via Weren bij EFE aan de slag gaat als Field Service Engineer kom je bij een grote verscheidenheid aan klanten. Om 9 uur bel je aan bij een particulier waar het modem niet goed werkt, een uur later stap je binnen bij een ondernemer met een zakelijk abonnement die graag extra telefoonlijnen op zijn telefooncentrale wil. En dan kan het gebeuren dat je een spoedmelding krijgt van een klant die thuis aan het werk was maar ineens valt de Wifi uit. Je zit vlak in de buurt van die klant, dus natuurlijk ga je langs om het probleem op te lossen. Daarna overleg je met de afdeling Planning of je route voor die dag ongewijzigd blijft of dat een collega misschien een andere klant van je kan overnemen.

Hardware engineer checking circuit board
Reviews

Dit is wat onze medewerkers zeggen

Benieuwd wat onze medewerkers over Werken Bij EFE te zeggen hebben? Hieronder laten we enkele van hen aan het woord.

Werken Bij EFE betekent oog hebben voor wat klanten echt nodig hebben. Dankzij mijn betrokkenheid kom ik elke dag met een voldaan gevoel thuis.

  Burhan E.
  Burhan E.

  Beveiliging

  Bij Werken Bij EFE is men niet bang voor groei. Wanneer ik bij mijn manager nieuwe ideeën aandraag, worden deze altijd serieus genomen.

   Tanita V.
   Tanita V.

   Administratie

   Mijn manager stimuleert me altijd me in mijn klanten te verdiepen. Zo heb ik ruime kennis van hun branche opgebouwd.

    Valerie P.
    Valerie P.

    Telecom

    Werkenbijefe

    Waarom wil jij Field Service Engineer worden?

    Field Service Engineer wil je worden omdat je dan een beroep hebt met heel veel vrijheid. Je werkt in je eigen gebied en soms zijn er klanten waar je vaker komt, bijvoorbeeld zakelijke klanten die regelmatig aanpassingen aan het systeem willen laten doen. Dan ontstaat er vanzelf een – hopelijk goede – verstandhouding tussen jou en de klant. Je rijdt in een auto van de zaak en hebt de beschikking over een laptop en telefoon, uiteraard ook van de zaak. De laadruimte van je auto is gevuld met alle materialen die je nodig hebt om te kunnen werken bij de klant, gereedschappen, kabels en andere onderdelen heb je altijd voldoende en uiteraard van prima kwaliteit.

     

    Wil jij een baan met zekerheid? Dan word je Field Service Engineer

    Wil jij voor een uitzendbureau werken omdat je van flexibiliteit houdt, maar wil je wel zeker weten dat je voorlopig gewoon lekker aan de slag kunt? Dan is een baan als Field Service Engineer echt iets voor jou. Werk is er genoeg, zowel nu als in de toekomst. Werken bij EFE zorgt ervoor dat jij goed voorbereid aan de slag kunt. Uiteraard ontvang je een aantrekkelijk salaris en zijn er prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Klinkt dit alsof het jou op je lijf is geschreven? Dan neem je natuurlijk direct contact met ons op en maken we een afspraak voor een kennismaking.  

     

    Hulp nodig?