Telecom monteur

Hardware engineer checking circuit board
Werkenbijefe

Telecom monteur

Als telecom monteur bezoek je vooral zakelijke klanten die met een telefooncentrale werken. Steeds meer particulieren hebben alleen nog een mobiele telefoon, maar voor bedrijven ligt dit anders. Die zijn in de meeste gevallen via een vast nummer bereikbaar. Dat telefoonnummer moet natuurlijk wel goed bereikbaar zijn, want als dat niet zo is dan kan dat klanten kosten of leiden tot klachten of negatieve reviews online. Daarom is het jouw taak als telecom monteur om ervoor te zorgen dat de telefooncentrale van het bedrijf naar behoren werkt. Bij storingen ben je zo snel mogelijk ter plaatse om deze op te lossen.

Een goed werkende telefooncentrale is cruciaal

Voor bedrijven is het van cruciaal belang dat ze goed telefonisch bereikbaar zijn. Soms kan dat zelfs van levensbelang zijn. Denk aan artsen, dierenartsen of hulpdiensten zoals de politie. Als er een hapering is in de telefonische bereikbaarheid dan moet dat probleem zo snel mogelijk worden opgelost. Als een klant contact opneemt met een probleem met de centrale dan is het de bedoeling dat er zo snel mogelijk een monteur op pad gaat om dit probleem op te lossen. Dit betekent dat je als telecom monteur flexibel moet zijn en snel moet kunnen schakelen. Je hebt altijd een planning voor je werkdag, maar het kan goed zijn dat daar in geschoven moet worden als er een spoedklus tussendoor komt.

Onze partners

Werkenbijefe

Aanpassingen aan telefooncentrales

Natuurlijk ben je niet alleen op pad om storingen op te lossen. Als telecom monteur kom je ook bij bedrijven waar de telefooncentrale wordt vernieuwd of uitgebreid. Veel zaken regel je vandaag de dag softwarematig. Soms hoef je niet op locatie te werken maar kan het vanuit huis of vanaf je werkplek op kantoor. Maar het komt natuurlijk ook voor dat je naar het bedrijf gaat om zaken te regelen. Veel klanten stellen het op prijs dat je persoonlijk langskomt, want vaak hebben ze nog vragen die je dan meteen kunt beantwoorden. Soms is er haast bij het aanpassen van een telefooncentrale, bijvoorbeeld als een bedrijf negatieve publiciteit krijgt vanwege slechte bereikbaarheid of lange wachttijden bij de klantenservice. Het is dan jouw taak als telecom monteur om na een verzoek van de klant de centrale uit te breiden zodat de bereikbaarheid zo snel mogelijk een stuk beter wordt.

Op pad met alle benodigde kennis

Als je solliciteert bij Werken bij EFE als telecom monteur dan word je natuurlijk niet zomaar de weg op gestuurd in je auto van de zaak. Je krijgt eerst een gedegen training zodat je goed voorbereid bent als je voorrijdt bij je eerste klant. Je leert alles over de telecom systemen van de provider en welke problemen zich kunnen voordoen. Ook krijg je uitgebreid training hoe je aanpassingen doet op verzoek van de klant, zoals het wijzigen van welkomstboodschappen en het instellen van een keuzemenu. Ook andere opties zijn mogelijk, zoals het standaard opnemen van gesprekken zodat deze voor trainingsdoeleinden kunnen worden gebruikt.

Job Candidate Filling Curriculum Vitae Form
Reviews

Dit is wat onze medewerkers zeggen

Benieuwd wat onze medewerkers over Werken Bij EFE te zeggen hebben? Hieronder laten we enkele van hen aan het woord.

Werken Bij EFE betekent oog hebben voor wat klanten echt nodig hebben. Dankzij mijn betrokkenheid kom ik elke dag met een voldaan gevoel thuis.

  Burhan E.
  Burhan E.

  Beveiliging

  Bij Werken Bij EFE is men niet bang voor groei. Wanneer ik bij mijn manager nieuwe ideeën aandraag, worden deze altijd serieus genomen.

   Tanita V.
   Tanita V.

   Administratie

   Mijn manager stimuleert me altijd me in mijn klanten te verdiepen. Zo heb ik ruime kennis van hun branche opgebouwd.

    Valerie P.
    Valerie P.

    Telecom

    Werkenbijefe

    Alles wat je nodig hebt voor uitstekende service

    Als telecom monteur is het jouw taak om prima service te leveren aan de klant. Daarvoor krijg je alle faciliteiten. Een prima auto van de zaak die je veilig van A naar B brengt. Je hebt altijd alles bij je om klanten goed te kunnen helpen. Gereedschap en onderdelen bijvoorbeeld zodat je een defecte telefoon of telefooncentrale of een aansluitpunt kunt vernieuwen. Ook kabels heb je ruim op voorraad om een nieuwe aansluiting te maken of om een defecte kabel te kunnen vernieuwen. Daarnaast beschik je over een laptop en telefoon voor snelle communicatie met het backoffice mocht je ondersteuning nodig hebben of om een onderdeel direct te bestellen om een probleem bij een klant snel te kunnen oplossen. De auto’s van telecom monteurs worden in de regel ’s nachts bevoorraad, het is dus belangrijk dat je goed aangeeft welke materialen je hebt gebruikt zodat je nooit misgrijpt bij en volgende klant.  

     

    Afwisselend werk, geen dag is hetzelfde

    Wil jij ook een afwisselende baan waarbij geen dag hetzelfde is? Solliciteer dan als telecom monteur bij Werken bij EFE. Bekijk onze vacatures en reageer direct op de baan die jou aanspreekt. We gaan zo snel mogelijk met je in gesprek om te zien wat het beste bij je past .Als dat inderdaad een baan als telecom monteur is dan zorgen we ervoor dat je snel kunt starten met het trainingstraject en kort daarna echt aan de slag gaat. Uiteraard ontvang je een aantrekkelijk salaris en gelden er prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Ook hierover informeren we je tijdens het kennismakingsgesprek.  

     

    Hulp nodig?