Ziggo monteur

shutterstock 2020442642 3
Werkenbijefe

Ziggo monteur

Als Ziggo monteur kom je bij de klant thuis om een internet- of tv-aansluiting te realiseren. Veel klanten die een abonnement afsluiten kunnen dit namelijk niet zelf. Ze hebben moeite met het aansluiten van de juiste kabels en met het instellen van het internet en de televisie. Het zijn zeker niet alleen ouderen die graag de hulp van een monteur inroepen, het zijn soms ook mensen die gewoon geen zin hebben om zich erin te verdiepen en hiervoor liever een deskundige laten langskomen.

Wat zijn je taken als monteur Ziggo?

Als je als monteur namens Ziggo aan de slag gaat dan zijn je werkzaamheden vooral technisch. Je plaatst een modem en vaak ook een ontvangkastje voor tv en radio. Deze kastjes zijn voorzien van bekabeling, die moet worden aangesloten op het lichtnet en op de aansluiting voor glasvezel of DSL. De bekabeling daarvoor ligt vaak al tot in de woning. Het is jouw taak om de installatie in de woning te verzorgen zodat de klant gebruik kan maken van de diensten van Ziggo. Natuurlijk ga je niet weg voordat alles naar behoren werkt en nadat je alle vragen van de klant hebt beantwoord.

Onze partners

Werkenbijefe

Als Ziggo installatie monteur heb je te maken met verschillende klanten

Als je werkt als installatie monteur bij Ziggo krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan klanten. Het is aan jou om hier goed mee om te gaan. Vaak zijn mensen die hulp nodig hebben bij de installatie van het modem of het instellen van de computer en de tv wat minder goed op de hoogte van techniek. Het is jouw taak ervoor te zorgen dat alles werkt en dat de klant in feite niets meer hoeft te doen dan zijn tv aanzetten of de laptop opstarten om gebruik te kunnen maken van televisie en internet. Vooral oudere mensen hebben vaak ook nog een vaste telefoon. Ook die moet worden aangesloten en naar behoren werken.

Storingen oplossen bij de klant

Natuurlijk ben je als monteur bij Ziggo niet alleen maar in dienst om nieuwe installaties te doen. Het kan ook dat een klant een storing heeft. Soms kan die door de telefonische helpdesk worden opgelost. Soms lukt dat niet en moet er een monteur langskomen. Als je bij de klant komt kan het zijn dat al duidelijk is wat het probleem is. Als dat niet zo is, omdat de klant dit bijvoorbeeld aan de telefoon niet goed kon uitleggen, dan is het jouw taak om de oorzaak van de storing op te sporen en uiteraard te verhelpen. Soms moet er een kabel worden vernieuwd, soms zit het probleem in een instelling in het modem. Als de klant een nieuw modem nodig heeft dan is dat vaak al geconstateerd en heeft de klant dit modem al in huis als jij aanbelt.

shutterstock 2118490280 2
Reviews

Dit is wat onze medewerkers zeggen

Benieuwd wat onze medewerkers over Werken Bij EFE te zeggen hebben? Hieronder laten we enkele van hen aan het woord.

Werken Bij EFE betekent oog hebben voor wat klanten echt nodig hebben. Dankzij mijn betrokkenheid kom ik elke dag met een voldaan gevoel thuis.

  Burhan E.
  Burhan E.

  Beveiliging

  Bij Werken Bij EFE is men niet bang voor groei. Wanneer ik bij mijn manager nieuwe ideeën aandraag, worden deze altijd serieus genomen.

   Tanita V.
   Tanita V.

   Administratie

   Mijn manager stimuleert me altijd me in mijn klanten te verdiepen. Zo heb ik ruime kennis van hun branche opgebouwd.

    Valerie P.
    Valerie P.

    Telecom

    Werkenbijefe

    Wat zijn de functie eisen als je als Ziggo monteur aan de slag wilt?

    Om je werk als Ziggo monteur goed te kunnen doen moet je beschikken over de nodige technische kennis. Uiteraard krijg je hiervoor een goede training voordat we je op pad sturen. Vanzelfsprekend ben je in het bezit van een rijbewijs. Je rijdt in een ‘auto van de zaak’, met in de laadruimte alles wat je nodig hebt om direct bij de klant aan de slag te gaan. De klant ontvangt zijn modem en toebehoren altijd per post, deze zijn dus al op het adres aanwezig waar je aan het werk gaat.

    Is mensen helpen jou op het lijf geschreven?

    Internet is niet meer weg te denken uit ons leven. Als het internet niet goed werkt dan is dat net zo’n groot probleem als een defecte wasmachine. Daarom ben jij als Ziggo monteur onmisbaar. Via Werken bij EFE ga je aan de slag om mensen weer blij te maken omdat hun internet weer goed werkt. Hiervoor heb je wel een paar specifieke eigenschappen nodig. Je moet goed kunnen communiceren, vooral als het gaat om het uitleggen van de werking van bijvoorbeeld de afstandsbediening voor de tv ontvanger. Dat vraagt soms veel geduld, en dus is geduldig zijn ook een eigenschap die goed van pas komt.

    Solliciteer nu als Ziggo monteur

    Wil jij aan de slag als Ziggo monteur? Wil jij alle vrijheid hebben en werken volgens een duidelijke planning per dag? Solliciteer dan nu bij Werken bij EFE. Als je voldoet aan de functie eisen kun je al snel aan de slag met de mogelijkheid om langdurig een vast inkomen te hebben. Natuurlijk kun je rekenen op volledige support vanuit het back office van Ziggo. 

    Hulp nodig?