Internet monteur

Man, an electrical technician working in a switchboard with fuses.
Werkenbijefe

Internet monteur

Als internet monteur kom je zowel bij particuliere klanten als bij bedrijven over de vloer. Je belangrijkste taken zijn het installeren van internet aansluitingen en het oplossen van storingen en andere problemen. Je komst zal altijd met gejuich worden begroet, want vandaag de dag kunnen we immers niet meer zonder internet. We gebruiken het om te communiceren, zowel privé als zakelijk, als informatiebron of om ons bedrijf goed te laten werken. Een storing met het internet zorgt daarom voor veel frustratie en ergernis. Het is jouw taak als internet monteur om je klanten weer te laten lachen omdat alles weer naar behoren werkt.

Werken in een vaste regio

Je werkt als internet monteur altijd in een vaste regio. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je op 1 dag van Groningen naar Amersfoort rijdt en van Amersfoort naar Middelburg. De afdeling Planning van de internetprovider waar je voor werkt zorgt ervoor dat de adressen waar jij verwacht wordt in een vast gebied te vinden zijn. Natuurlijk moet je flexibel zijn. Het kan zijn dat een klant afbelt of aangeeft alleen in een bepaald tijdvak aanwezig te kunnen zijn. Ook kan het gebeuren dat er een urgente melding komt waar je direct op af moet. Een ziekenhuis bijvoorbeeld waar het internet niet meer werkt zodat patiënten niet of niet goed geholpen kunnen worden. Dat gaat natuurlijk voor.

Onze partners

Werkenbijefe

Een prima opleiding stuurt je goed voorbereid op pad

Voordat je aan de slag gaat als zelfstandig internet monteur krijg je uiteraard een gedegen training en opleiding. Je leert alles wat je moet weten over de apparatuur die de provider gebruikt en welke instellingen daarop van toepassing zijn. Zo kun je je klanten helpen bij problemen maar ook alle vragen beantwoorden en advies geven. Pas als je goed beslagen ten ijs kunt komen ga je op pad met je auto van de zaak. Natuurlijk krijg je een laptop en telefoon van de zaak mee. Zo kun je altijd contact zoeken met de backoffice voor overleg als je een probleem hebt of het antwoord op een vraag even niet weet.

Als het internet goed werkt ben jij een held

Een internet storing is vandaag de dag een ramp. Als het een particuliere klant overkomt dan kan hij niet surfen op het net, geen berichten versturen maar vaak ook geen tv kijken of in contact komen met vrienden en familie. Dat is heel vervelend en mag natuurlijk niet te lang duren. Daarom willen providers bij een melding van een storing zo snel mogelijk een internet monteur langs sturen om het probleem op te lossen. Een nieuw modem plaatsen, kabels vervangen of instellingen controleren, dat zijn de belangrijkste taken van jou in dit soort gevallen. Bij bedrijven zijn de problemen soms complexer. Die werken met servers en dat vraagt vaak wat meer dan het modem resetten. Maar ook dan los jij de storing natuurlijk netjes op zodat iedereen weer zonder problemen aan het werk kan.

Device for mounting optical cable. Optical internet Technology concept.
Reviews

Dit is wat onze medewerkers zeggen

Benieuwd wat onze medewerkers over Werken Bij EFE te zeggen hebben? Hieronder laten we enkele van hen aan het woord.

Werken Bij EFE betekent oog hebben voor wat klanten echt nodig hebben. Dankzij mijn betrokkenheid kom ik elke dag met een voldaan gevoel thuis.

  Burhan E.
  Burhan E.

  Beveiliging

  Bij Werken Bij EFE is men niet bang voor groei. Wanneer ik bij mijn manager nieuwe ideeën aandraag, worden deze altijd serieus genomen.

   Tanita V.
   Tanita V.

   Administratie

   Mijn manager stimuleert me altijd me in mijn klanten te verdiepen. Zo heb ik ruime kennis van hun branche opgebouwd.

    Valerie P.
    Valerie P.

    Telecom

    Werkenbijefe

    Een afwisselende baan als internet monteur

    Werken als internet monteur geeft je de zekerheid dat geen dag hetzelfde is. Als je ’s morgens in je auto stapt dan zie je je planning voor die dag. De adressen van je klanten en wat de reden is dat ze je hulp nodig hebben. Uiteraard zorgen je collega’s van Planning ervoor dat je route efficiënt wordt gepland. Maar houd er rekening mee dat er altijd wat kan veranderen. Een spoedgeval tussendoor, of juist een klant die afzegt. Flexibel als je bent kun jij daar prima mee omgaan. Aan het eind van de dag keer je voldaan huiswaarts, want je hebt weer veel mensen kunnen helpen met hun internet problemen. En daar doe je het natuurlijk voor.

    Solliciteren als internet monteur bij Werken bij EFE

    Lijkt het jou wel wat, werken als internet monteur voor een bekende provider? Bekijk dan de vacatures bij Werken bij EFE. Onze klanten zijn altijd op zoek naar nieuw talent, er is veel vraag naar enthousiaste vakmensen zoals jij. Heb je nog geen ervaring? Dat is geen probleem. Met een gedegen training zorgen we ervoor dat je snel aan de slag kunt. En de vooruitzichten zijn prima, je krijgt volop de gelegenheid om je verder te bekwamen en door te groeien. Reageer dus vandaag nog op een vacature voor internet monteur. Dat kan uiteraard digitaal. Zodra we je sollicitatie hebben ontvangen nemen we contact met je op voor het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Dat kan in de meeste gevallen digitaal. Als zowel jij als wij het zien zitten dan kun je zo snel mogelijk starten met het inwerktraject. Tijdens dat traject krijg je uiteraard al betaald.

    Hulp nodig?