Telecom vacatures

Technician with screwdriver and terminal strip installing telecommunication box
Werkenbijefe

Telecom vacatures

De beste telecom vacatures vind je bij Werken bij EFE. Of je nu aan de slag wilt als monteur, installateur of medewerker bij de klantenservice, er is altijd wel een tijdelijke baan die bij jou past. Uiteraard zijn er ook genoeg banen die starten met een tijdelijk contract maar die je uitzicht geven op een vaste aanstelling. Ook het aantal uren dat je wilt of kunt werken is bespreekbaar. Fulltime heeft vaak de voorkeur, maar als je een baan zoekt voor 32 of 24 uur dan zijn er ook genoeg kansen om in de telecom aan de slag te gaan. Het is een bedrijfstak die volop in ontwikkeling is en die ook nooit zal verdwijnen. Je hoeft dus zeker niet bang te zijn dat je door het verdwijnen van werk weer zonder baan komt te zitten. Wel is het natuurlijk zo dat je je kennis door middel van bijscholing up to date moet houden.

Telecom is essentieel voor bedrijven en instellingen

Waar de meerderheid van de particulieren vandaag de dag nog uitsluitend een mobiele telefoon heeft, geldt voor bedrijven en instellingen dat zij grotendeels nog steeds werken met vaste telefonie. Als de telefooncentrale storing heeft dan is dat heel vervelend. Onbereikbaar zijn voor klanten is voor een ondernemer funest. Dat geldt in vaak nog extremere mate voor overheidsinstellingen, ziekenhuizen en andere instellingen. Daarom is het belangrijk dat telecomproviders kunnen beschikken over ervaren monteurs om problemen snel te kunnen oplossen. Hiervoor krijg je uiteraard alle tools mee die je nodig hebt. Een laptop en telefoon van de zaak en een auto van de zaak, voorzien van gereedschap en onderdelen waarmee je direct aan de slag kunt op locatie.

Onze partners

Werkenbijefe

Werken bij de telecom klantenservice

Het eerste aanspreekpunt voor de klant is de klantenservice. Daar neemt hij of zij contact mee op als er een probleem is of als er bijvoorbeeld een aanpassing aan de centrale moet worden gedaan. Als medewerker telecom klantenservice is het jouw taak de vraag of het probleem duidelijk te krijgen en hierop de juiste acties uit te zetten. Je stuurt een bericht naar Planning at er een monteur naar de klant moet worden gestuurd of je verbindt door met een collega van sales om te overleggen over aanpassing van de centrale en mogelijke consequenties voor het met de klant afgesloten contract. Als een klant een klacht heeft dan zorg je dat deze bij de juiste persoon terechtkomt en dat de klant hier zo snel mogelijk een reactie op krijgt.

Jij zorgt voor tevreden klanten bij het telecombedrijf

Als telecom medewerker ben je heel belangrijk voor het bedrijf. Of je nu een telecom vacature vervult als monteur, salesmedewerker of medewerker klantenservice, jij bent belangrijk om ervoor te zorgen dat de provider tevreden klanten heeft. Daarom zijn deze bedrijven ook voortdurend op zoek naar nieuw talent. Dat doen ze onder meer via Werken bij EFE. Als wij een vacature binnenkrijgen dan gaan we natuurlijk meteen op zoek naar een geschikte kandidaat. Om die kans te vergroten vind je onze telecom vacatures ook op de website. Zo kun je op ieder moment zien waar we voor onze opdrachtgevers naar op zoek zijn.

Network engineer working in server room
Reviews

Dit is wat onze medewerkers zeggen

Benieuwd wat onze medewerkers over Werken Bij EFE te zeggen hebben? Hieronder laten we enkele van hen aan het woord.

Werken Bij EFE betekent oog hebben voor wat klanten echt nodig hebben. Dankzij mijn betrokkenheid kom ik elke dag met een voldaan gevoel thuis.

  Burhan E.
  Burhan E.

  Beveiliging

  Bij Werken Bij EFE is men niet bang voor groei. Wanneer ik bij mijn manager nieuwe ideeën aandraag, worden deze altijd serieus genomen.

   Tanita V.
   Tanita V.

   Administratie

   Mijn manager stimuleert me altijd me in mijn klanten te verdiepen. Zo heb ik ruime kennis van hun branche opgebouwd.

    Valerie P.
    Valerie P.

    Telecom

    Werkenbijefe

    De functie eisen voor een baan in de telecom

    De functie eisen voor telecom vacatures zijn uiteraard afhankelijk van de aard van de werkzaamheden. Om als medewerker klantenservice aan de slag te gaan moet je beschikken over goede communicatieve vaardigheden en je moet natuurlijk goed kunnen omgaan met mensen die een klacht of probleem hebben en dit adequaat kunnen oplossen. Wil je gaan werken als telecom monteur dan is technische kennis een pre. Als je al globaal weet hoe een telefooncentrale dan geeft je dat een belangrijke voorsprong. Maar ook als je die kennis nog niet in huis hebt maar wel de juiste instelling om snel te willen leren dan ben je eveneens welkom. De enige harde eis voor een field service engineer is het bezit van rijbewijs B. Je moet tenslotte wel bij je klanten kunnen komen.

    Een gedegen training voordat je aan de slag gaat

    Voordat je aan de slag gaat op een telecom vacature krijg je een degelijke interne opleiding. Afhankelijk van de aard van je werk word je geschoold in de kennis en vaardigheden die daarvoor nodig zijn. Tijdens dit opleidingstraject ben je al in dienst en krijg je dus ook al gewoon je salaris uitbetaald. De opleiding volg je op een locatie bij jou in de buurt. Zodra je genoeg kennis hebt opgedaan ga je aan de slag. Ook dan blijft de backoffice beschikbaar om je te ondersteunen als je bij je werk tegen een situatie aanloopt waar je even geen raad mee weet. Zo kun je in de meeste gevallen het probleem voor de klant snel oplossen.

    Hulp nodig?